2017-11-15 06:22:43• hírek • Blikk.hu

Eddig sikerrel vette az akadályokat az Ázsia Expresszben Cseke Katinka és útitársa, Pallavicini Zita

Zita jobb keze egy autóbalesetben megsérült, Katinkától pedig nem egyszer lehetett azt hallani, hogy vak. A TV2 sztárja nem sokat túloz, egy örökletes szembetegség miatt nem lát szinte az orráig sem – írja a Ripost.

„A családban genetikai átok a szemprobléma. Édesanyám az általános iskolát a Vakok Intézetében végezte el, és az ő édesapjának is rossz volt a szeme” - mondta a lapnak Cseke Katinka.

„Az egyik szemem +3, míg a másik –3 dioptriás. Ez elsőre nem tűnik soknak, de a két szemem közti eltérés hat dioptria, ami az orvosok szerint tényleg nagyon kemény. Az agy ugyanis ötnél nagyobb differenciát nem tud feldolgozni. Szóval bátran kijelenthetem, hogy az orromig sem látok” - mesélte Katinka.
 

Próbál otthonában mindent ugyanoda rakni, hogy ne kelljen sokat keresgélnie, nagyon megnehezíti az életét a gyenge látása, messziről néha még rokonait sem ismeri meg.

„A saját házam teraszán álltam, és láttam egy alakot a kertben. Kérdőre vontam: ön kicsoda, kit keres? Hamar jött a válasz: Az apád vagyok, és itt lakom” - mesélte nevetve Katinka, aki egy másik betegsége miatt nem operáltathatja meg szemeit. A keloidos bőre miatt a szemműtét utóhatása akár teljes vakság is lehetne – írja a Ripost.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: